Thuiszorgwinkel Bilzen kiest voor energiebesparing en comfort met LG Multi V

LG Multi V

Toen Thuiszorgwinkel Bilzen naar een ander pand verhuisde, moest worden nagedacht over een nieuw klimaatsysteem. Bilzen wilde het meteen goed aanpakken door te kiezen voor een betaalbaar en energiezuinig systeem. Het werd warmtepomp LG Multi V.

Achtergrond

Thuiszorgwinkel verhuurt of verkoopt thuiszorgproducten. Van rolstoelen en ziekenhuisbedden tot bloeddrukmeters en weegschalen. Klanten komen hier vaak omdat ze dringend een oplossing nodig hebben. De medewerkers van Thuiszorgwinkel geven directe hulp en advies en kunnen de passende thuiszorgproducten bieden. Thuiszorgwinkel heeft ruim 60 winkels in Vlaanderen, waaronder een in Bilzen. 

Uitdaging

Het gebouw van Thuiszorgwinkel in Bilzen was toe aan uitbreiding. In 2016 verhuisde Thuiswinkel Bilzen naar een nieuwe locatie, 1 kilometer verderop dan de vroegere locatie. Hoog op de wensenlijst in het nieuwe gebouw stond een betaalbare en energie efficiënte klimaatoplossing.

Oplossing

Er werd gekozen voor de productie van een LG Multi V warmtepomp van 56 kW met meerdere 4-wegcassettes en console units voor de consultatieruimtes. Een luchtgordijn op directe expansie zorgt voor een economische oplossing en houdt de warmte binnen in de winter. In de zomer werkt het luchtgordijn als luchtbarrière tussen de geklimatiseerde winkel en de buitenomgeving. De Multi V installatie koelt of verwarmt de winkel en de diverse consultatieruimten. De Multi V Plus installatie is geprogrammeerd door de centrale sturing AC Smart, zodat het aangenaam vertoeven is in de diverse ruimtes.

Voordeel

De LG Multi V warmtepomp voldoet aan de wensen van Thuiszorgwinkel op het gebied energiezuinige verwarming in de winter en een aangenaam klimaat in de zomer. Bovendien draagt de centrale sturing van de AC Smart Premium bij tot een extra energiebesparing. Dit komt door een fijnregeling in de jaarprogrammatie van de gewenste temperatuur op basis van de openingstijden.

Javascript should be enabled to use this form.

Meer weten over onze producten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
Zou je dit veld nog in willen vullen?
 

Referenties