THERMA V MONOBLOC: DE GEBRUIKSVRIENDELIJKE GASLOZE VERVANGER VAN DE CV-KETEL

Sinds de goedkeuring van het klimaatakkoord in Parijs neemt de vraag naar duurzame en energiebesparende oplossingen in rap tempo toe. Ook in Nederland is de energietransitie inmiddels in volle gang. Het kabinet wil onder meer dat huishoudens de gaskraan op termijn dichtdraaien. De nieuwe Therma V Monobloc past in het duurzame plaatje dat de regering voor ogen heeft. De compacte en geïntegreerde lucht/water warmtepomp is energie-efficiënt en gebruiksvriendelijk en is daarom uitermate geschikt voor bedrijven en particulieren die willen overstappen op een gasloze vervanger van de cv-ketel.

Duurzame plaatje

Een van de redenen dat dit klimaatsysteem in het duurzame plaatje past, is het feit dat de Therma V Monobloc, in tegenstelling tot oudere klimaatoplossingen, het milieuvriendelijke en toekomstgerichte koudemiddel R32 gebruikt. Dit koudemiddel is aanzienlijk minder belastend voor het milieu dan voorganger R410a.

Bovendien heeft de compacte LG Monobloc – die kan worden gebruikt voor diverse oplossingen, van warmwatervoorziening tot vloer- of radiatorverwarming – een hoog en betrouwbaar rendement: de warmtepomp bereikt een watertemperatuur van maar liefst 65 graden Celsius zonder elektrische bijverwarming. Dit leidt tot aanzienlijke energiebesparing.