Evea en LG voorzien ASL Group van een warm jasje

Achtergrond

ASL Group is één van Europa's leidende business jet management- en operatorbedrijven. Met vestigingen op bijna alle Belgische en Nederlandse luchthavens, bouwt het bedrijf haar imago elke dag verder uit. Ze streven naar efficiëntie en veiligheid. Fixed-base operators (FBO) is de gouden standaard in vliegreizen. Deze faciliteiten bieden reizigers de mogelijkheid om privéjets en -vliegtuigen te charteren en in maximale privacy en comfort te vliegen. FBO's voor privéjets bieden verschillende diensten aan om ervoor te zorgen dat passagiers en piloten een zo naadloos en stressvrij mogelijke vliegervaring hebben. ASL beschikt over eigen FBO vestigingen.

Zo bieden ze sinds 2021 ook grondafhandelingsdiensten aan voor passagiers en operatoren die aankomen of vertrekken op de luchthaven van Luik. Een luchthaven waar ze aan willen verder bouwen, op alle gebied.

Uitdaging

De nieuwe ASL-terminal: de privéluchtvaart in Luik, kan sinds kort genieten van een interne upgrade. Want het mocht iets meer zijn. ASL opteerde om hiervoor samen te werken met het studiecentrum voor techniek Evea. Een Limburgs studiebureau gespecialiseerd in de totaalintegratie van huistechnieken. Samen werkten ze enkele vernieuwingen uit voor ASL. De wens van ASL Group was duidelijk. Een zo huiselijk mogelijk gevoel creëren op de luchtvaart. Dat was de uitdaging. En zo begon ASL aan een nieuwe start.

Oplossing

Met de expertise en knowhow van Evea, kreeg ASL Group een aanpak op maat. Om de huiselijke en warme sfeer te verkrijgen die ze wensen, werd er gekozen om vloerverwarming te leggen. Naast de vloerverwarming werd er ook een airconditioning geïnstalleerd. Daar kon Evea rekenen op HEYTEC, dé partner voor de installateur in de koel- en klimaattechniek. Op advies, werden de toestellen van LG aangeraden voor de verdere uiteenzetting. Van groot belang was een goede monitoring van het systeem. Daar kwam het modbus-systeem van LG zeker van pas. Dankzij deze integraties kan het bedrijf de temperatuur van de vloerverwarming optimaal behouden en beheren. LG was meteen een goede optie voor dit project volgens Evea. “Wij hebben gekozen om samen te werken met onze partner LG omdat die een modbus-communicatie hebben. Dat maakt het mogelijk om alles perfect in ons building automation systeem te integreren”, vertelt Raf Weerts, zaakvoerder van Evea . Voor dit project opteerde Evea voor de Therma V van LG. Hier kozen ze voor een splituitvoering, een buiten en binnenunit van telkens 16kw.

Voordeel

Dankzij de samenwerking tussen LG, HEYTEC en Evea, geniet ASL Group nu van verschillende snufjes waar de bezoekers en medewerkers profijt uit zullen halen. De kwalitatieve producten van LG zorgen hier opnieuw voor een oplossing in elke situatie.

Neem hier contact met ons op

Onze LG experts staan voor u klaar. Vul de onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Privacy Policy

| Leestijd: