Een betere luchtkwaliteit dankzij de RAC-toepassingen van LG

Wie zoekt naar een oplossing voor de ideale luchtkwaliteit in huis, kan rekenen op de Residential Air Conditioners (RAC) van LG. Dit zijn wandunits die perfect te plaatsen zijn in zowel de woon- als slaapkamer. De producten met onderscheidende functies van LG kunnen hier een antwoord op bieden waar Air Solutions niet meer in weg te denken is. Vandaag de dag zijn al tal van woningen uitgerust met de RAC-warmtepompen van LG.

RAC-warmtepompen

LG beschikt over de soorten Single en Multi-Split systemen. In het Single-Split gamma combineer je één buitenunit met één binnenunit. Dat is mogelijk in vermogens van 2,5kW tot 6kW. In het Multi-Split gamma kan iemand binnenunits van 1,5kW tot 7kW combineren met de Multi-Split buitenunits gaande van 4kW tot 16kW.

Werking

Voor sommige mensen is de werking van een airconditioning vaak niet helemaal duidelijk. Een airco produceert geen koude lucht, maar hij koelt de lucht af door de warmte eraan te onttrekken. Hiervoor maakt het systeem gebruik van het natuurkundige feit dat verdamping warmte aan de omgeving onttrekt. Wat verdampt, is de koelvloeistof die door het apparaat stroomt. Terwijl de vloeistof verdampt en daarmee warmte wegneemt die door de koelbuizen stroomt, blaast de ventilator in de binnenunit de gekoelde lucht in de ruimte.

Voordelen

Veel woningen kiezen al voor de krachtige formule van RAC. Het belangrijkste voordeel van dit type warmtepompen is de verbetering van de luchtkwaliteit. Iets waar LG al jaren heel erg op inzet en controleert.

Verschil met anderen

Algemeen in de markt verschilt het LG-systeem niet sterk met andere systemen. Het zit in de details. De LG buitenunits DUAL Inverter zijn voorzien van een DUAL Inverter compressor. Die compressor in de buitenunits is zeer typisch voor LG. De opbouw van deze compressor zorgt voor een langere levensduur, een snellere verkoeling, en een stillere werking t.o.v. conventionele compressoren door het reduceren van trillingen. Door deze technologie vergroot LG het werkingsbereik waardoor een snellere koeling mogelijk is en deze ook laag modulerend kan werken. Dat resulteert in een energiebesparing. Op deze compressor krijgt de eindgebruiker ook 10 jaar garantie. Dus ook daar zit een voordeel.

Verder is warmtewisselaar van de buitenunit telkens voorzien van een goldfin coating. Deze coating zorgt voor een uitstekende bescherming tegen corrosie en slijtage. Een andere grote troef is dat alle RAC-systemen uitgerust zijn met wifi-verbinding, te bedienen met de LG ThinQ-app. De wifi-connectie maakt het handig om het airco-systeem te bedienen via spraak.

| Leestijd: