Het hoofd koel houden met LG HVAC: toepassingen voor de commerciële markt

Het creëren van een comfortabele omgeving voor klanten is van cruciaal belang voor het succes van elke winkel. Maar wat als je het binnenklimaat moet beheren in een ongelooflijk grote ruimte met honderden winkels, restaurants, grote aula’s en bioscopen? Deze prestatie vereist niet alleen een krachtig HVAC-systeem met de capaciteit om comfortabele temperaturen te handhaven in de hele faciliteit. Het vereist ook een diverse reeks oplossingen die inspelen op de behoeften van elke ruimte, terwijl de energiekosten efficiënt worden beheerd. Commerciële panden zoals winkelcentra en supermarkten hebben unieke behoeften die uitdagingen vormen voor facilitaire beheerders als het gaat om klimaatbeheersing en energieverbruik. LG HVAC-oplossingen voorzien klanten en partners van de gepaste ontwerpen, klimaatregeling, efficiëntie en energiebeheer die zij nodig hebben om te slagen in commerciële complexen over de hele wereld.


Verschillende ruimten vereisen verschillende ontwerpen.

Diversiteit in ontwerp

Esthetisch design is misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan HVAC-systemen denkt, maar in een faciliteit zoals een luxe winkelcentrum, zijn esthetische ontwerpen een belangrijke factor voor elke huurder van een winkel. Binneneenheden zoals de LG ArtCool, DUAL Vane Cassette en Round Cassette bieden luxueuze ontwerpen die passen bij de unieke interieurs van winkels.

Diversiteit in prestaties is echter even belangrijk. Grote supermarkten, markthallen of atria in winkelcentra vereisen oplossingen met een grote capaciteit die op betrouwbare wijze immense ruimtes koel kunnen houden. Met geïntegreerde LG HVAC-oplossingen hebben facilitaire beheerders diverse opties om het klimaat efficiënt en gelijktijdig te beheren in een breed scala aan ruimten. Kleinere buiteneenheden bieden bovendien de nodige flexibiliteit in installatieconfiguraties. Ze staan de beheerder namelijk toe om efficiënter gebruik te maken van de ruimte buiten een commerciële faciliteit.


De uitdaging zit erin om klanten in alle verschillende grote ruimtes het nodige comfort te bieden.

Prestaties nodig voor comfort

Het is geen geheim dat klanten meer zullen uitgeven als ze een prettige winkelervaring hebben. Het creëren van comfortabele omgevingen voor shoppers is essentieel voor een winkelier om een succesvolle verkoop te realiseren. Wanneer een winkelcentrumbeheerder samenwerkt met LG, kan die er zeker van zijn dat zijn of haar huurders in staat zullen zijn om hun klanten comfortabel te houden, ongeacht de grootte of configuratie van hun winkel.

Zo biedt bijvoorbeeld de LG Multi V VRF-oplossing, samen met LG-luchtbehandelingsunits en koelers, de betrouwbare prestaties en nauwkeurige regeling die nodig zijn om het klimaat in open ruimtes effectief te beheren.


Een allesomvattende regeling maakt HVAC-systemen effectiever en efficiënter.

Efficiëntiecontrole en energiebeheer

Een van de belangrijkste zorgen voor elke faciliteitbeheerder is het verminderen van het energieverbruik en de kosten. LG HVAC-oplossingen bieden de nodige efficiëntiecontrole en het energiebeheer om kosten te verlagen en faciliteiten te helpen hun energiedoelen te bereiken.

Neem nu LG's eigen Ultieme Inverter Compressor in de Multi V 5. Die biedt een breder werkingsbereik van 165Hz om de efficiëntie en betrouwbaarheid te verbeteren. Smart load control met dubbele detectiebesturing detecteert daarnaast zowel temperatuur als vochtigheid om een nauwkeurig temperatuurbeheer te verzekeren. Ook LG-rolkoelers zijn geschikt voor commerciële faciliteiten, dankzij hun energie-efficiënt en milieuvriendelijk alternatief voor verwarming en koeling. Door hun variabele snelheid kunnen LG-rolkoelers namelijk werken op een breed scala van frequenties, wat energieverspilling vermindert. De eenheden kunnen de uitvoer nauw afstemmen op de vereiste belasting.

Uitgebreide systeemcontrole is één van de belangrijkste factoren om het energieverbruik te verminderen en het algemene systeembeheer comfortabeler te maken. Real-time bediening, bewaking op afstand en gedetailleerde planning geven faciliteitbeheerders een voorsprong bij het stroomlijnen van de systeembediening en het energiebeheer.

Het staat vast dat commerciële ruimtes heel wat uitdagingen met zich meebrengen als het gaat om HVAC-systemen en efficiënt energiebeheer. De HVAC-oplossingen van LG zorgen ervoor dat klanten en partners hun doelstellingen kunnen bereiken, terwijl ze huurders en het winkelend publiek tevreden houden. Dit door middel van diverse ontwerpen, ongeëvenaard comfort en hoge efficiëntie.

| Leestijd: