LG HVAC oplossingen voor de residentiële markt

Of het nu gaat om het bouwen van een nieuw wooncomplex of het renoveren van een bestaande faciliteit, het HVAC-systeem is een van de belangrijkste factoren waarmee een gebouwbeheerder rekening moet houden. HVAC-systemen kunnen namelijk meer energie verbruiken en meer ruimte innemen dan elk ander systeem in een faciliteit. Voor een efficiënte, flexibele en gemakkelijke controle van een HVAC-systeem in een luxe woonfaciliteit, zijn de HVAC-oplossingen van LG ideaal. Laten we eens een kijkje nemen naar LG HVAC-systemen voor residentiële toepassingen en wat hen onderscheidt binnen de industrie.


De LG Multi V 5 biedt energie-efficiëntie door zijn innovatieve componenten en vlotte bediening.

Superieure energie-efficiëntie

Energie-efficiëntie en kostenreductie zijn vaak de eerste aandachtspunten bij de installatie van een HVAC-systeem. LG HVAC-oplossingen verlagen de kosten dankzij hun innovatieve componenten en optimale functionaliteit. Oplossingen zoals de LG Multi V 5 zijn ingebed met LG's eigen Ultieme Inverter Compressor en bieden niet alleen preciezere temperatuurinstellingen, maar bereiken ook sneller hun doeltemperaturen dankzij variabele snelheid compressie. Variabele snelheid compressie zorgt eveneens voor een snelle werking en een lager stroomverbruik. Het stelt producten in staat om alleen de precieze hoeveelheid energie te gebruiken die nodig is om de ingestelde temperatuur te bereiken. Bovendien kan Smart Load Control de kosten reduceren door een slim beheer van het koelmiddel, gebaseerd op de buitentemperatuur.

Ook milieuvriendelijke oplossingen zijn LG niet onbekend. Zoals de LG ERV, die in staat is om de geproduceerde warmte vanuit het verwarmings- en koelproces te gebruiken. Of de Hydro Kit, die afvalwarmte kan hergebruiken voor de levering van warm water.

Kortom, LG doet er alles aan om een efficiënte werking te garanderen en een ultiem comfort voor zijn gebruikers te voorzien.


Langere leidingontwerpen maken meer flexibele en doeltreffende installatieconfiguraties mogelijk.

Flexibele ontwerpen voor een flexibele installatie

In luxe hoogbouwflats vormt het installatiebeheer en de configuratie van HVAC-systemen een aanzienlijke uitdaging. Compactere buitenunits met een grotere capaciteit maken niet alleen de installatie eenvoudiger, maar maken ook een efficiënter gebruik van gebouwruimtes mogelijk. Flexibele leidingontwerpen maken het op hun beurt dan weer overbodig om eenheden op tussenverdiepingen te installeren.

De Multi V 5 superkoelcircuit- en koelmiddelcontroletechnologieën maken bijvoorbeeld systeemontwerpen mogelijk met langere leidinglengten. Die kunnen bijgevolg alle verdiepingen in een hoog gebouw bereiken, vanaf het dak of de begane grond. De gestroomlijnde binneneenheden van de 1 Way Cassette- en ArtCool-eenheden passen bovendien netjes in elk interieur, voor een uiterst luxueuze installatie.


Uitgebreide controle maakt systeembewaking en -beheer efficiënt en gemakkelijk.

Alomvattende controle

Een slimme, handige en betrouwbare systeembesturing maakt het verschil bij effectief en efficiënt klimaatbeheer. Het Multi V 5 energiebeheer is in staat om gegevens te analyseren en het energieverbruik te voorspellen. Zo kan het voorkomen dat een systeem de maandelijkse planning voor het energieverbruik overschrijdt. De regeling kan ook worden gepland en geautomatiseerd op basis van factoren zoals de compressorcapaciteit en de werking van de binneneenheden. Zo kunnen gebruikers het energieverbruik op elk moment effectief bewaken en beheren. De optie tot integratie met het gebouwenbeheersysteem (GBS) maakt bewaking en regeling nog handiger, terwijl de totale energiekosten dalen.

Bovendien bieden slimme individuele regelaars informatie over onder meer temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit, waardoor eindgebruikers de klimaatregeling en het energieverbruik in real-time kunnen beheren. Geïntegreerde connectiviteit met toepassingen zoals LG MV maken ook onderhoud en service sneller en handiger voor installateurs en technici. Onderhoudstechnici hebben hiermee toegang tot informatie over de werking van de apparaten en kunnen met het systeem eenvoudig problemen monitoren, nog voordat het probleem optreedt. Zo profiteert iedereen van uitgebreide monitoring- en controlesystemen.


Het beheer van een HVAC-systeem kan een uitdaging zijn voor beheerders van luxe wooncomplexen, maar het hoeft geen ingewikkeld proces te zijn. LG HVAC-oplossingen leveren de nodige efficiëntie, flexibiliteit en controle voor residentiële HAVC-totaaloplossingen.

| Leestijd: