LG in de Media

De energietransitie houdt de installatie-branche flink in beweging, de ontwikkelingen en innovatieve projecten volgen elkaar in hoog tempo op. Ook deze maand verschenen er casestudies in diverse vakbladen waarin de producten van LG een belangrijke rol spelen.

Daarnaast was er aandacht voor de trends in de markt, Maurice Rebel sprak hierover met Duurzaam Gebouwd. Benieuwd naar dit en andere artikelen? Hieronder delen we een selectie:

 

De uitdagingen: De vier opgaven voor (woning) verduurzamers

Het klimaatakkoord geeft een nieuwe impuls aan verduurzaming en een tussenstand van waar de sector staat met het volbrengen van de landelijke en Europese doelstellingen. “We zijn er nog lang niet, want nog niet iedereen begrijpt dat er een dringende noodzaak is om aan de slag te gaan. Dat moet anders en er moet actie in de tent!”

In de aanloop naar het akkoord klonken de afgelopen jaren vooral geluiden om verduurzaming uit te stellen of zelfs niets te doen. “Dat zagen we overal in de markt”, vertelt Maurice Rebel van LG Electronics. “Woningbouwcorporaties die niet goed weten hoe ze de omvangrijke opgave aan moeten pakken en juist woningen verhuurbaar moeten maken. De kennis en de aanpak van het verduurzamen moeten ze aan de marktpartijen overlaten. Particuliere eigenaren zien op hun beurt door de bomen het bos niet en voor hen is duurzaamheid nog steeds geen issue.” Dat beeld moet de komende jaren veranderen met een forse inzet op een duurzame woningvoorraad en een toekomstbestendige utiliteitsmarkt. “De ambities staan gelukkig, dus nu is het tijd om ervoor te gaan.”

Lees het hele interview met Maurice in de whitepaper ‘Gasloos wonen als gouden standaard’ van Duurzaam Gebouwd.

 

Warmtepomp Roadshow: ontbijtsessies en kennisdeling over warmtepompen

Professionals in de installatiebranche kunnen vanaf oktober hun kennis over ontwikkelingen rondom de warmtepomp vergroten tijdens de Warmtepomp Roadshow, georganiseerd door LG en Centercon. Gedurende twee maanden vinden er twaalf inspirerende en praktische ontbijtsessies plaats in heel Nederland, één in iedere provincie. Het delen van kennis op het gebied van warmtepompen staat hierbij centraal.

Doordat de Nederlandse regering het gebruik van gas de komende jaren drastisch gaat indammen, is het voor professionals cruciaal om up-to-date te blijven wat betreft ontwikkelingen rondom gasloos verwarmen. De Warmtepomp Roadshow biedt hen de mogelijkheid om zich gratis te laten bijspijkeren over alle belangrijke aspecten omtrent de warmtepomp.

Vakblad Warmtepompen, Installatie.nl, Installatie & Bouw, Installatie.net en de Groene Courant schreven over de Warmtepomp Roadshow. Benieuwd naar de locaties en bijbehorende data? Of wil jij je direct aanmelden voor een sessie bij jou in de buurt? Bekijk dan onze website voor meer informatie.

 

Samenwerken aan een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat

De Schilt bedrijven hebben recent het complete binnenklimaatpakket van Corendon Village verzorgd. Dit uit tien bouwlagen bestaande project bevat onder andere 207 hotelkamers, meerdere restaurants, bars en later dit jaar worden ook een wellness en zwembad gerealiseerd. In het project zijn diverse LG producten gebruikt om een optimaal binnenklimaat te creëren. “We realiseerden een complete Multi V airconditioninginstallatie van LG. De Multi V Heatpump systemen zijn geïnstalleerd in diverse meeting rooms, restaurants en de skybar. We hebben een aangenaam binnenklimaat gerealiseerd die bijdraagt aan een plezierige verblijfservaring voor de consument.”

Lees meer over de toepassing van de LG systemen in Corendon Village op Installatie & Bouw.

| Leestijd: