LG in de media

De producten en klimaatsystemen van LG zijn een belangrijk onderdeel bij het realiseren van innovatieve projecten. De afgelopen maanden verscheen er een casestudie in de media waarin de producten van LG bijdragen aan een duurzaam eindresultaat. Zo realiseerden diverse installateurs een aangenaam binnenklimaat bij Hotel FRANQ in Antwerpen. Daarnaast was er de afgelopen tijd ook aandacht voor de Therma V en Multi V S, die zorgen voor het perfecte binnenklimaat op scholen. Ook zijn de verwachtingen van de groene taxshift besproken. Bekijk een selectie van de artikelen hieronder:

 

Perfect klimaat in hotel FranQ dankzij energiezuinig klimaatsysteem

Elke kamer voorzien van een goede klimaatregeling was een vereiste voor Hotel FRANQ. Dankzij een ingrijpende verbouwing van het historische bankgebouw zijn de gasten van Hotel FRANQ erg tevreden met het klimaatcomfort op maat.

Hotel FRANQ wilde een energiezuinig klimaatsysteem dat gelijktijdig kan koelen en verwarmen. Slechts één systeem voldeed aan deze vraag: de LG Multi V Heat Recovery. Het voordeel van de LG Multi V HR is dat het lagere installatie- en onderhoudskosten meebrengt en lager in energieverbruik is dan traditionele systemen. Doordat het systeem gelijktijdig kan koelen en verwarmen, kunnen gasten individueel hun eigen kamertemperatuur instellen.


Meer informatie over deze klantcase? Lees dan het artikel dat verscheen in bouwenwonen.net of bekijk de casestudy op onze website via deze link.



School met perfect binnenklimaat is de toekomst

Veel nieuwe schoolgebouwen functioneren niet zoals gewenst. Zo is er vaak geen koeling aanwezig, is het binnenklimaat niet gezond en de temperatuur niet goed te regelen. Gevolg is dat scholen uiteindelijk opnieuw moeten investeren om de gebreken te verhelpen, waardoor de bouw uiteindelijk onnodig duur wordt.

Op het gebied van gezondheid is er ook nog veel winst te boeken. Zo blijkt uit onderzoek dat het binnenklimaat in vier van de vijf klaslokalen ernstig tekortschiet. Ongezonde lucht met te hoge CO2-concentraties leidt tot hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieverlies bij leerlingen. LG Air Solutions heeft de Therma V en Multi V S warmtepompen in haar gamma. Door deze te integreren in een schoolgebouw, en elke accommodatie te voorzien van een eigen circuit, kan de temperatuur eenvoudig worden afgestemd op de wensen van de gebruikers in de betreffende delen van het gebouw. 

Dit artikel verscheen in 4 juli op bouwenwonen.net. Klik hier  voor meer informatie.



De groene taxshift, wat kunnen we verwachten?

70% van de Vlamingen verwarmt vandaag de dag nog op aardgas, een grote ecologische vervuiler door de hoge CO2-uitstoot. De groene taxshift moet daar verandering in brengen en de Vlaming stimuleren om voor een milieuvriendelijk alternatief te kiezen. De warmtepomp wordt een steeds interessanter alternatief voor gas, omdat de terugverdientijd steeds korter wordt. En hoe meer de overheid aanstuurt op efficiënte, duurzame energie, hoe meer mensen ervoor zullen kiezen.

Het volledige artikel over de groene taxshift verscheen op 5 juni op bouwenwonen.net. Klik hier voor het artikel.

| Leestijd: