LG in de Media

Elke maand verschijnen de producten en oplossingen van LG in diverse vakbladen en publicaties. Deze maand was er media-aandacht voor de Integrated Water Tank en de nieuwe Residential Air Conditioners line-up. Bekijk onderstaande selectie en krijg een indruk van de verschenen artikelen:

 

All-electric oplossing als standaard voor de Nederlandse Woningbouw

Het imposante Militair Museum in Soest diende 20 maart als uitvalsbasis voor het jaarlijkse kick-off event van verschillende duurzame LG-systemen, waaronder de Multi V 5. Met name de totaaloplossing voor een all-electric woning trok veel bekijks. Een levensgrote afbeelding illustreert hoe de woning eruit moet zien als de verschillende LG-innovaties samenkomen. “Dit hebben we voor ogen als standaard voor de Nederlandse woningbouw”, geeft Richard de Waal van LG aan. Het lijkt een weerspiegeling van een situatie die ontstaat nadat de energietransitie ten einde is. Toch is het niet zozeer toekomstmuziek.

Lees hier meer over hoe LG deze totaaloplossing nu al in de markt zet.

 

Lucht/water-warmtepomp met geïntegreerde boiler

LG Electronics introduceert de Integrated Water Tank (IWT). Deze compacte lucht/water-warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter. De IWT kan worden toegepast bij nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen. Waar traditionele systemen gebruikmaken van een aparte watertank, een buffertank, een AWHP indoor unit en waterleidingen, combineert de IWT al deze elementen in één geïntegreerde unit, inclusief het leidingwerk. 

Benieuwd naar de andere features van de IWT? Lees hier meer.

 

De volgende publicaties schreven over de innovatieve Integrated Water Tank:

 

Duurzamer koudemiddel in nieuwe airconditioners

De HVAC industrie staat voor een groene uitdaging, en dat geldt dus ook voor LG Air Solutions. Een belangrijk wapen van het bedrijf is de toepassing van het duurzame koudemiddel R32. Verandering van koudemiddel is één van de manieren waarmee LG de airconditioners duurzamer maakt. In combinatie met andere techniek zoals de BLDC-invertercompressor, Smart Load Control en Peak Current Contril is nog meer duurzaamheidswinst te behalen.

Benieuwd naar deze functies?

Lees dan het artikel in de nieuwe editie van RCC K&L op pagina 34 en 35.

 

Energiezuinige line-up Residential Air Conditioners

R32, het minder milieubelastend koudemiddel, wordt toegepast bij de vernieuwde line-up Residential Air Conditioners (RAC). Deze nieuwe modellen airconditioners beschikken over enkele innovatieve functies, waaronder een wifi-functie en de energie-efficiënte Dual Inverter Compressor. Deze nieuwe compressor is stabieler waardoor deze RAC-modellen nog betere prestaties leveren en stiller zijn.

Dit artikel over de nieuwe RAC line-up verscheen in Energiegids op 30 april.

| Leestijd: