LG in de Media

LG is de afgelopen tijd weer met diverse oplossingen in de media verschenen, waaronder de LG Multi V 5. Daarnaast deelde Wilco Henzen zijn visie op onderwerpen als Nul-op-de-Meter, BENG en de salderingsregeling tijdens een rondetafelsessie.

Bekijk hieronder een selectie van de artikelen:


Roundtable NOM laat bewoners nadenken over eigen gedrag

Wilco Henzen, Sales Manager bij LG Air Solutions, nam deel aan deze rondetafelsessie bij Itho Daalderop in Tiel. Hier deelde hij zijn visie op diverse onderwerpen, waaronder de salderingsregeling. Een van de stellingen: onduidelijkheid rondom de salderingsregeling geeft corporaties te weinig vertrouwen om door te gaan met NoM. Marco Gomis van PNO Consultants daarover: “Een makelaar is alleen maar bezig met de transactie en voor consumenten is het te ingewikkeld om alles door te rekenen. Het gaat de komende tijd veel meer over ontzorging in energieprestaties, bijvoorbeeld met woonabonnementen.” Volgens Wilco Henzen van LG komt zelfs een zelfvoorzienend huis er snel aan. "Dit is zeker geen toekomstmuziek, de studenten van de Hogeschool Utrecht hebben de haalbaarheid hiervan aangetoond met Selficient."

Lees het hele artikel over de round table hier.


Nieuw hoofdkantoor EMM scoort hoog op duurzaamheid

Voor non-paint specialist EMM International is een optimaal binnenklimaat essentieel. Het onlangs opgeleverde nieuwe hoofdkantoor/distributiecentrum blinkt bovendien uit in duurzaamheid. Breman Zwolle ging de samenwerking aan met koude- en klimaattechniekspecialist en LG-distributeur Centercon, met als uitdaging om een klimaatsysteem te leveren met zeer goede prestaties op het gebied van energiezuinigheid en comfort. Voor de kantoorruimten leverde Centercon een LG Multi V 5 VRF-systeem met warmteterugwinning, bestaande uit één buitendeel en 27 binnendelen (wand- en kanaalunits en cassettes). Hiermee kan in verschillende ruimten gelijktijdig gekoeld en verwarmd worden met energie-uitwisseling.

Lees het hele artikel hier.


De strijd om de thermostaatknop

Als het om de ideale kamertemperatuur gaat, verschillen mannen en vrouwen sterk van mening. In veel kantoren resulteert dit in een strijd om de thermostaatknop. Een comfortabel klimaat op de werkvloer is essentieel voor de productiviteit van medewerkers. Maar hoe los je deze thermostaat-strijd naar tevredenheid van alle medewerkers op?

De LG Multi V 5 helpt een einde te maken aan de thermostaat-strijd, deze klimaatsystemen bieden namelijk de mogelijkheid snel de gewenste temperatuur te bereiken. Tegelijkertijd zorgt de Dual Sensing-technologie ervoor dat de binnentemperatuur altijd comfortabel blijft door zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid van de buitentemperatuur te registreren en het binnenklimaat daarop aan te passen.

Dit artikel verscheen in Office Magazine.


College van B&W te gast bij LG Electronics

Het college van B&W Amstelveen vergadert met enige regelmaat buiten de deur. Op 6 februari waren zij te gast bij LG Electronics in de airconditioningshowroom. De gemeente Amstelveen heeft de ambitie te transformeren naar een ‘smart city’. Een stad die een hoge kwaliteit van leven weet te garanderen door samenwerking tussen gemeenten, bedrijven, inwoners en kennisinstellingen op het gebied van slimme digitale technologie, traditionele infrastructuur, architectuur, sociaal kapitaal. De technologische kennis van LG kan in deze samenwerking van grote betekenis zijn.

Lees het hele artikel op RTVA.

| Leestijd: