LG introduceert extra veilige lucht-water warmtepomp voor particulier gebruik

LG introduceert de nieuwe THERMA V Hydrosplit lucht-water warmtepomp. Deze oplossing voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen en kan zorgen voor verkoeling, verwarming en warm tapwater via één enkele waterleiding. De LG THERMA V Hydrosplit is eenvoudig te installeren en bespaart extra ruimte. Dit terwijl dezelfde hoogwaardige prestaties van de THERMA V-lijn worden geleverd.

Veilige oplossing voor thuis, eenvoudige installatie

De LG THERMA V Hydrosplit is een type lucht-water warmtepompsysteem (AWHP) dat lucht als warmtebron gebruikt. Het bestaat uit een binnendeel en een apart buitendeel met ingebouwde platenwarmtewisselaars (PHEX). Deze zijn enkel verbonden door een waterleiding. Hierdoor bestaat er geen risico dat koudemiddelen de woonruimte in lekken. Dat maakt de THERMA V Hydrosplit een uiterst veilige keuze voor particulier gebruik.

Door de afwezigheid van een koudemiddelleiding is de installatie van de THERMA V Hydrosplit heel eenvoudig. Het is daarbij mogelijk om enkel het Hydrosplit binnendeel (cv-ketel) of de compleet geïntegreerde kant-en-klare IWT-oplossing te installeren. De installatie van de Hydrosplit gaat op dezelfde wijze als bij een traditionele cv-ketel. In plaats van het aansluiten op de rookgasafvoer en gasleiding, hoeft de koppeling alleen maar waterzijdig ingeregeld te worden tussen het binnendeel en buitendeel. Hierdoor is de Hydrosplit heel eenvoudig en toegankelijk gemaakt voor de beginnende loodgieter of ervaren cv-monteur. Maar ook voor de F-gassen gecertificeerde installateurs is de warmtepomp bijzonder interessant omdat deze tot 65 graden water kan produceren.

Duurzame prestaties en maximaal gebruiksgemak

Met behulp van LG's R1-compressor biedt de THERMA V Hydrosplit krachtige en betrouwbare verwarming in huis. Het systeem werkt probleemloos tot -25 graden Celsius en levert een maximale waterafgiftetemperatuur van 65 graden Celsius. Daarnaast gebruikt LG het milieuvriendelijke R32-koudemiddel met een laag aardopwarmingsvermogen (GWP) van 675. Ook kan het lucht-water warmtepompsysteem gecombineerd worden met een zonneboiler, waardoor de impact op het milieu nog verder wordt verlaagd.

De nieuwe THERMA V Hydrosplit bevat een Standard III-afstandsbediening met full-color LCD-display. Deze gebruiksvriendelijke afstandsbediening maakt verbinding met de LG ThinQ-app, die kan worden gekoppeld aan spraakbesturing via Google Assistant. De afstandsbediening geeft in real-time het waterdebiet en de waterdruk weer, waarmee het in bedrijf stellen en onderhoud wordt vergemakkelijkt.

"Met de LG THERMA V Hydrosplit laten we zien hoe we huiseigenaren begrijpen. Samen met onze expertise in energie-efficiënte oplossingen minimaliseren we de ecologische voetafdruk", zegt Jeroen Bustin, Business Developer Heating bij LG Air Solution. "We zullen onze positie als Total Solution Provider blijven versterken door producten en oplossingen te introduceren die zowel de natuur als het menselijk leven verrijken."

| Leestijd: