LG introduceert THERMA V IWT als geïntegreerde oplossing voor warmwatervoorziening

Nieuwe, geïntegreerde oplossing biedt kortere installatietijd en zeer energiezuinig label.

LG Electronics (LG) introduceert de nieuwe THERMA V Integrated Water Tank (IWT). Dit is een alles-in-één oplossing voor verwarming, koeling en warmwatervoorziening met een strak design.

 

Waar traditionele systemen gebruik maken van een aparte watertank, een buffertank, een indoor unit en waterleidingen, combineert de nieuwste IWT van LG al deze elementen in één geïntegreerde unit, inclusief het leidingwerk. De IWT bestaat daardoor uit een buitenunit en een geïntegreerde boiler voor warm water van 200 liter. De IWT is ideaal voor toepassing bij nieuwbouw, renovatie en appartementencomplexen.

 

Milieu- en energie-efficiënt

De THERMA V IWT is de ideale oplossing voor huiseigenaren die bewuster willen omgaan met het milieu. Het nieuwe en duurzamere R32-koudemiddel heeft een opwarmingsvermogen (GWP) dat 68 procent lager is dan het R410A-type.

 

Daarnaast optimaliseert LG's R1-compressor het R32-koudemiddel voor een nog hogere energie-efficiëntie. Dit leidt tot aanzienlijke besparingen in energiekosten. LG's originele technologie voor de R1-compressor vermindert bovendien het kanteleffect wanneer de compressor in werking is. Hierdoor wordt het energieverbruik nog lager en verbeteren de duurzaamheid en betrouwbaarheid aanzienlijk. De Energy-Related Products Directive (ErP) beoordeelde de LG THERMA V IWT met het energielabel A+++ voor ruimteverwarming en A+ voor waterverwarming.

 

De LG THERMA V IWT heeft geen extra watertankinstallatie nodig omdat de binnenunit al een capaciteit van maximaal 200 liter bevat. De totale unit is kleiner en compacter in vergelijking met vorige modellen. Tegelijkertijd maakt eenvoudig leidingwerk een snelle en gemakkelijke installatie mogelijk. Omdat de binnen- en buitenunits alleen met koudemiddelleidingen zijn verbonden, is er bovendien geen risico dat bevroren leidingen barsten bij koud weer.

 

Connectiviteit

De THERMA V IWT kan worden gekoppeld aan de LG ThinQ™-app, waarmee gebruikers compatibele LG-producten kunnen monitoren en op afstand kunnen bedienen. Ook hebben gebruikers toegang tot de meest relevante functies die beschikbaar zijn op de THERMA V-controller. Via de app kunnen vanaf elke locatie de gewenste temperaturen worden ingesteld, zodat je thuiskomt in een aangenaam binnenklimaat. Een bijkomend voordeel is de gebruiksvriendelijke navigatie en bediening via de standaard III-afstandsbediening met LCD-kleurenscherm en een intuïtieve interface.

 

"Met de nieuwe THERMA V IWT willen we een ideale oplossing bieden voor in woningen met een optimaal comfort en hoge energie-efficiëntie", stelt Richard de Waal, Directeur bij LG Air Solutions. "Als leverancier van totale HVAC- en energieoplossingen blijven wij producten introduceren die een positieve bijdrage leveren aan zowel de mens als de natuur. Allemaal gecombineerd in een aantrekkelijk en een passend ontwerp."

| Leestijd: