LG lanceert nieuwe 4/6 kW warmtepompen

LG Electronics (LG) introduceert de Therma V R32 Split 4 en 6 kilowatt (kW) luchtwarmtepompen. Deze uiterst energie-efficiënte modellen zijn compacter en lichter dan hun voorgangers en eenvoudig te plaatsen in kleinere ruimtes. De nieuwe oplossingen zijn hierdoor zeer geschikt voor kleinere huishoudens en gestapelde bouw en voor nieuwbouw- of renovatieprojecten.

Lichter en kleiner met weinig koelmiddel

Vanwege het gewicht en de maatvoering zijn de nieuwe luchtwarmtepompen eenvoudig en snel te installeren door HVAC-technici.

Bovendien hebben beide modellen weinig koelmiddel nodig; hierdoor zijn de binnenunits vrijgesteld van de minimale vloeroppervlakte-eisen die doorgaans gelden voor oplossingen die R32-koelmiddel gebruiken. Zo hebben de nieuwe warmtepompen een totale koelmiddelvulling die lager is dan 1,842 kg. Dat betekent dat ze niet onderhevig zijn aan keuringsvereisten voor de installatieruimte, zodat voorafgaand aan de installatie géén aanpassingen nodig zijn. Dat zorgt niet alleen voor een snelle en eenvoudige installatie, maar het is ook beter voor het milieu.

De nieuwe modellen zijn daarnaast erg energiezuinig; de COP1 van beide luchtwarmtepompen loopt tot 5.10, wat inhoudt dat zij voor de productie van 5,1 kW warmte slechts 1 kWh elektriciteit nodig hebben.

Zeer compacte en geluidsarme luchtwarmtepompen

Afhankelijk van het type binnen-unit dat eindgebruikers kiezen, worden LG's Therma V R32 Split 4 en 6 kW-oplossingen geleverd als Hydro Box of Integrated Water Tank. De Hydro Box is zeer ruimte-efficiënt en gemakkelijk te installeren in kleinere ruimtes. Verder hebben beide type warmtepompen een zeer laag geluidsniveau, met als voordeel dat zij bij huishoudens dichterbij de erfgrens kunnen worden geplaatst, zonder dat buren hiervan last ondervinden.

LG introduceert dit najaar ook een warmtepomp met het koudemiddel propaan (R290). “Warmtepompen met R290 koudemiddel zorgen voor een laag Global Warming Potential2 Dit helpt onze klanten een positieve bijdrage te leveren aan de energietransitie”, zegt Pieter van der Poorten, Sales Manager Heating bij LG Benelux. “We passen een laag GWP-koudemiddel toe in al onze verwarmingsoplossingen en optimaliseren daarnaast de prestaties en het gemak van nieuwe toepassingen.”

Eenvoudig bediening op afstand dankzij ThinQ™-app

Het gebruiksgemak van beide modellen wordt nog verder vergroot dankzij de LG ThinQ™-app. Deze app maakt het mogelijk eenvoudig verbinding te maken met de apparatuur en deze ook op afstand vanaf elke locatie te kunnen bedienen. Via de LG ThinQ-app kun je je apparaat met behulp van een stemassistent controleren, nieuwe cycli downloaden en het energieverbruik in de gaten houden.

 

 

# # #

1 De prestatiecoëfficiënt of COP van een warmtepomp, koelkast of airconditioningsysteem is de verhouding tussen nuttige verwarming of koeling die wordt geleverd tot het vereiste werk. Hogere COP's staan gelijk aan hogere efficiëntie, lager energieverbruik en dus lagere bedrijfskosten
2 Aardopwarmingsvermogen is een aanduiding voor de mate waarin een broeikasgas kan bijdragen tot de klimaatopwarming.

| Leestijd: