LG Next Talent

Maak kennis met :

In elke editie van “maak kennis met” zetten we iemand in de spotlights. Deze keer vragen we Paul Hakkoer het hemd van zijn lijf. Paul is de eigenaar van Air-Innovations, in 2009 begonnen als eenmanszaak en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met vier man personeel. Hij heeft ook gewerkt bij Centercon, de vaste distributeur van LG. Een groot deel van de producten die Paul en “zijn jongens” plaatsen zijn afkomstig van LG.

 

Hoe is de samenwerking met LG?

We werken altijd prima samen met LG. De producten zijn goed en de communicatie verloopt zelfs meer dan goed. De lijntjes zijn heel kort, waardoor we snel kunnen schakelen. Dat maakt dat zij een streepje voor hebben op andere airconditioning leveranciers.

 

Waarom heb je voor dit vak gekozen?

Ik ben er als het ware ingerold, 24 jaar geleden alweer. Ik had geen diploma en mijn eerste bijbaantje was als hulpmonteur assisteren bij het installeren van airco’s. Dat beviel zo goed, dat ik in de sector ben blijven werken.

 

Hoe zag je eerste werkdag eruit?

Dat weet ik nog heel goed: ik moest een airco installeren bij een Chinees restaurant in Den Haag.

 

Ben je daar later nog weleens terug geweest?

Nee, het was toen een bijbaantje. Dat zou nu wel anders zijn. Wij bellen klanten altijd na om te vragen of alles naar wens is en of we nog iets voor ze kunnen betekenen.

 

Herinner je jouw eerste werkdag als eigenaar van Air-Innovations nog?

Niet precies, want mijn bedrijf is langzaam zo gegroeid. Ik had er eerst een vaste baan naast. Daar ging ik steeds minder werken, totdat ik uiteindelijk helemaal in mijn eigen zaak werkte.

 

Wat vind je het mooiste aan jouw vak?

Het contact met mensen! Ik kom elke dag zoveel verschillende mensen tegen, ook mensen die je niet zonder dit werk tegen zou komen. Onder onze klanten bevinden zich een hoop bekende Nederlanders, voetballers etc. die onze systemen als luxe laten installeren. Ook zijn er klanten die onze apparatuur als noodzaak om gezondheidsredenen aanschaffen. In beide gevallen geeft het voldoening deze mensen te mogen bedienen.

 

Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Het vroege opstaan. De wekker gaat elke ochtend om halfzes. Voordat de jongens er zijn, ben ik al op de zaak. Dan staat er een kopje koffie op ze te wachten. Dus ik heb het er wel voor over!

 

Wat is de gekste plek waar je ooit een airco hebt geĂŻnstalleerd?

Toen ik voor het eerst een airco installeerde op de Wallen in Amsterdam en iemand een kamer binnen zag glippen, keek ik er wel even van op. Maar als je daar de volgende dag dan nog vijf airco’s plaatst, is het al minder vreemd. Echt gekke plekken zijn er dus niet. Wel vieze plekken. En onmogelijke plekken. Wij komen in ruimtes waar nooit iemand komt, bijvoorbeeld boven het plafond. Dan kun je je wel voorstellen hoe goed daar wordt schoongemaakt ...

 

Wat doe je na een lange dag werken?

Dan rij ik lekker naar huis en geef ik mijn vrouw een knuffel. Ik ben altijd blij als mijn vrouw er is omdat zij ook voor werk veel van huis is. We eten samen en dan is het alweer snel bedtijd. Ik ga altijd op tijd slapen, omdat de wekker ook weer vroeg gaat.

 

Je bent natuurlijk veel onderweg in jouw vak. Naar welke radiozender luister je het liefst?

Radio 1 vind ik leuk. De jongens zeggen altijd dat het een saaie zender is, maar ik luister er graag naar.

 

Wat vind je van de LG Service App?

Ik ben heel tevreden over die app. LG loopt hiermee echt voorop in de markt. Veel installateurs vinden de drempel om te bellen als ze ergens tegenaan lopen toch te hoog. Dankzij de Service App is alle kennis gebundeld en kan iedereen de hulp inschakelen die hij op dat moment nodig heeft. Je ziet wel steeds meer bedrijven die met soortgelijke tools komen, maar LG is en blijft hierin erg innovatief.

| Leestijd: