Lofts en luxe appartementen komen tot hun recht met Multi V 5

In een luxe woonwijk is het absoluut noodzakelijk om bewoners een stijlvolle en comfortabele omgeving te bieden. Dit geldt ook voor het Escala-appartementencomplex in Burnaby, Canada. Dit hoge gebouw met 42 verdiepingen ligt aan het water, net buiten Vancouver, met ruim 1,393.545 m2 aan privévoorzieningen. Om de meeste comfort en luxe te bieden, heeft Escala een LG VRF-systeem geïmplementeerd.

 

Het LG VRF-systeem was in staat uitdagingen van verticale hoogtes te overwinnen

 

HVAC gaat de lucht in

Het Escala-gebouw is het hoogste gebouw met luchtgekoelde VRF-technologie in Vancouver. De prijzen per vierkante meter zijn hier vrij hoog. Daarom was een van de belangrijkste doelen om alle beschikbare ruimte optimaal te benutten met zo min mogelijk buitenunits op de middelste verdiepingen. Het Escala-gebouw is meer dan 152 meter lang, wat een groot obstakel zou vormen voor VRF-systemen. Dankzij de oplossingen van LG had het Escala-project zelfs minder ruimte nodig voor de installatie. Tegelijkertijd kregen ze lagere kosten en superieure prestaties met een hoge efficiëntie. Met de 575V-buitenunits heeft LG ook de installatie- en bedrijfskosten verlaagd, terwijl er geen extra technische ruimte nodig was.

 

De Multi V 575V-units konden de installatiekosten en het energieverbruik verlagen

 

Bovendien bepaalt de B52-code, uitgegeven door de Canadian Standards Association, dat de hoeveelheid koudemiddel in een HVAC-systeem niet hoger mag zijn dan 11,8 kg per 93 m2. LG werkte samen met partners voor de naleving van de B52-code. Door middel van uitgebreide analyse die een breed scala aan factoren omvat, waaronder de hoogte van het gebouw, de operationele belasting en de constructie van het gebouw zelf. Zonder af te doen aan de prestaties of de efficiëntie.

 

Het Multi V Heat Recovery Systeem zorgt bij Escala voor gelijktijdige verwarming en koeling

 

Comfort voor bewoners én voor projectbeheerders

Het Multi V Heat Recovery Systeem dat bij Escala is geïnstalleerd, biedt een uitgebreide klimaatregeling in alle binnenunits voor zowel verwarmen als koelen in het hele gebouw. Deze oplossing voor klimaatbeheersing biedt het comfort en de luxe die bewoners van zo’n gebouw mogen verwachten. Maar niet alleen de bewoners profiteren van de oplossingen van LG. De projectbeheerders van Escala kregen tijdens het hele project ook de volledige ondersteuning van LG door middel van onsite consultatie, inspecties van alle apparatuur en grondige tests voor, tijdens en na de installatie.

 

Multi V buitenunits maken praktisch gebruik van de beschikbare ruimte op het dak

 

Voor dit luxe appartementencomplex waren prestatie, comfort en gemak het sleutelwoord. LG kon nauw samenwerken met lokale partners om het ideale HVAC-systeem te bieden met de Multi V-oplossing. Deze dynamische oplossing tilt luxe letterlijk naar een hoger niveau!

 

 

| Leestijd: