Product in de spotlight: Multi V 5 + Hydro Kit

Iedere keer weer verbetert LG Air Solution de volgende generaties van haar nieuwe Variable Refrigerant Flow (VRF)-systemen. Met de Multi V 5 is LG opnieuw in dat opzicht geslaagd, met een aantal interessante en nieuwe features, zoals Dual Sensing Control. Daarmee is de Multi V 5 het eerste VRF-systeem dat ook de luchtvochtigheid meet. Zo stelt het zich niet alleen in op de temperatuur, maar ook op de luchtvochtigheid. De Hydro Kit zorgt daarnaast voor een complete waterverwarmingsoplossing.

De Multi V 5 kan gerust omschreven worden als het ultieme VRF-systeem. De technologische potentie is bij de nieuwste generatie zodanig geoptimaliseerd dat de prestaties haast niet te evenaren zijn – zowel qua kracht en betrouwbaarheid als zuinigheid. Daar zorgen de Ultimate Inverter Compressor en de grotere ventilatoren voor, gebaseerd op biometrische technologie. De buitenunits halen een hoog vermogen door verbeterde basisonderdelen, zoals bijvoorbeeld de vierzijdige warmtewisselaar en een compressor met een verbeterde regelbaarheid (van 10 tot 165Hz). Daardoor liggen de seizoensprestaties nog hoger en worden er nog efficiëntere vermogens gerealiseerd.

 

Eerste systeem dat ook luchtvochtigheid meet

Dual Sensing Control is dé onderscheidende factor waarmee het ideale binnenklimaat kan worden bereikt. Hiermee meet de Multi V 5 niet alleen de temperatuur, maar ook de luchtvochtigheid. Deze gegevens worden gebruikt voor de lastbeheersing en geven een beter inzicht in de meetbare en latente warmtelast. Zo kan een overmatige koellast vermeden worden. Dat zorgt niet alleen voor een aangename en comfortabele omgeving, maar ook voor een verminderd energieverbruik.

Dankzij de Ocean Black Fin coating is de Multi V 5 bovendien erg duurzaam. Deze beschermlaag garandeert namelijk de hoogste corrosiebestendigheid. “De Multi V 5 is specifiek ontworpen om de beste resultaten te halen met een uitstekend rendement”, zegt Jaap van der Vinne, Accountmanager en Sales Engineer bij LG Air Solution. “Met dit systeem kan in alle omstandigheden een zeer aangenaam binnenklimaat gecreëerd worden.” De Eurovent-certificeringen, door een onafhankelijke Europese belangenorganisatie voor de HVAC-branche, garanderen daarnaast de kwaliteit van de Multi V 5.

 

Bijpassende en complete warmwateroplossing

Met de Hydro Kit heeft LG bovendien ook de bijpassende en meest complete warmwateroplossing voor bij de Multi V 5. Dit toestel is uitstekend geschikt voor warmwater- en vloerverwarmingstoepassingen. Het kan water koelen tot 6 graden Celsius en opwarmen tot 80 graden Celsius. De doelmatige Dual Inverter Cascade Cycle maakt tevens dat de Hydro Kit ook geschikt is voor commerciële gebouwen waar een constante toevoer van warm water nodig is. De Hydro Kit haalt bovendien een erg hoog rendement op een energiezuinige manier. Zo won het toestel vorig jaar nog de 2020 AHR EXPO Innovation Award. “De mogelijkheid om de Multi V 5 met de Hydro Kit te combineren, verhoogt de veelzijdigheid van beide toestellen. De Hydro Kit kan water tot op een hoge of medium temperatuur verwarmen, maar ook afkoelen. Dat maakt het een multifunctioneel systeem dat eenvoudig te controleren en beheren is”, sluit van der Vinne af.

| Leestijd: