Van wens naar realiteit: LG’s Multi V 5 biedt maximale ontwerpflexibiliteit

LG verlegt grenzen met een oplossing die afgestemd is op de behoeften van hedendaagse adviseurs en HVAC-ontwerpers

 

Elke ontwerper weet dat zaken er op papier soms eenvoudiger uitzien dan in het echte leven. Maar wat sterke ontwerpers en adviseurs onderscheidt van de rest is dat zij erin slagen om een goed idee te vertalen naar de praktijk. Toch krijgen ook de meest ervaren ontwerpers en adviseurs te maken met tegenslagen.

De enige manier om Murphy’s Law – die stelt dat “alles wat fout kan gaan, ook daadwerkelijk fout zal gaan”- te omzeilen is door alles tot in detail te meten en het proces vervolgens opnieuw te herhalen. Per slot van rekening kunnen zelfs de kleinste vergissingen ernstige gevolgen hebben. Het is bij HVAC-projecten daarom van groot belang om zelfs de kleinste details precies goed te krijgen.

Adviseurs en HVAC-ontwerpers worden dagelijks met deze uitdaging geconfronteerd en daarom is het belangrijk de oplossingen zo flexibel mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat een stressvol proces zo soepel mogelijk verloopt. Er zijn tenslotte maar weinig dingen die zoveel invloed hebben op de tevredenheid van huurders als een effectieve, efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor klimaatbeheersing. De krachtige Multi V 5 van LG biedt HVAC-ontwerpers de flexibiliteit die zij nodig hebben en levert daarnaast de prestaties die klanten verwachten.

 

LATS Revit


LG’s LATS Revit is een geavanceerde 3D BIM-simulatietool die het voor ontwerpers mogelijk maakt om eenvoudig systemen zeer nauwkeurig en eenvoudig te modelleren. De tool stroomlijnt het hele ontwerpproces, waardoor ontwerpers snel en eenvoudig hun oplossingen voor ideale klimaatbeheersing kunnen ontwerpen en optimaliseren. LATS Revit toont het hele gebouw door middel van een 3D lay-out en selecteert automatisch binnenunits die overeenkomen met de ruimtebelasting. Daarnaast beveelt de tool de beste oplossing voor elke kamer aan. Ook het leidingennetwerk voor het koelmiddel wordt automatisch berekend. Het programma geeft daarbij meldingen wanneer pijpregels geschonden worden. Krachtige 3D-storingscontroles evenals verbindings- en systeemcontrolefuncties kunnen de installatiefouten van de gebruiker corrigeren.

De intelligente piping mapping binnen LATS Revit helpt ontwerpers de unieke lange piping-technologie van de MULTI V 5 te benutten. Deze HVAC-oplossing van LG biedt namelijk de beste piping-technologie in zijn klasse en vormt daarmee een nieuwe maatstaf voor systeemflexibiliteit. Dit vereenvoudigt het ontwerp van de constructie aanzienlijk door een reeks bouwopties aan te bieden die ongeëvenaard zijn. Met een enkele leidinglengte van maximaal 225 meter en een hoogteverschil van 110 meter tussen binnen- en buitenunits, zijn HVAC-ontwerpers in staat nieuwe, ontwerpen te ontwikkelen zonder dat zij zich zorgen hoeven te maken over traditionele beperkingen.

 

Aanpassingsvermogen


Zowel in extreme hitte als extreme kou, kan de MULTI V 5 het gewenste klimaat creëren, ongeacht de externe omgeving. De MULTI V 5 kan binnen-omgevingen verwarmen bij temperaturen van -25 graden Celsius, en koelen bij temperaturen van -15 graden tot 48 graden Celsius. Deze brede range biedt voordelen voor ontwerpers die maximale efficiëntie willen bereiken in ruimten met veel temperatuurswisselingen, zoals serverruimtes.

Daarnaast is de MULTI V 5 uitgerust met LG’s krachtige Ultimate Inverter Compressor. Deze geavanceerde component helpt de HVAC-oplossing om energie-efficiënt te zijn zonder de prestaties in gevaar te brengen. Samen met de Dual Sensing Control, kan de MULTI V 5 nauwkeurige real-time temperatuur- en vochtigheidsmetingen uitvoeren en tegelijkertijd de seizoensgebonden efficiëntie verbeteren. De energiebesparingen van de MULTI V 5 leveren daarmee ook kostenbesparingen op.

Ondanks zijn reeks innovatieve functies, wordt de MULTI V 5 nog altijd het meest geroemd vanwege zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Adviseurs en HVAC-ontwerpers werken met hart en ziel aan elk project en verdienen een oplossing die over hetzelfde niveau van toewijding beschikt. Door een combinatie van de nieuwste technologieën is de LG MULTI V 5 geschikt voor ieder gebouw.

Elke ontwerper weet dat zaken er op papier soms eenvoudiger uitzien dan in het echte leven. Maar wat sterke ontwerpers en adviseurs onderscheidt van de rest is dat zij erin slagen om een goed idee te vertalen naar de praktijk. Toch krijgen ook de meest ervaren ontwerpers en adviseurs te maken met tegenslagen.

| Leestijd: