Verwarm of koel met de Therma V en bespaar energie

Dankzij de Therma V profiteert elke woning van een energiezuinige oplossing voor verwarming en sanitair warm water. En de Therma V lucht/water-warmtepomp verwarmt of koelt niet alleen uw huis, maar voorziet het ook van warm tapwater. Lees dit:

Vandaag is het warmtepompsegment opgedeeld in twee delen: warmtepompen met en zonder koelgedeelte, beter bekend als Monobloc of Split systemen. Bij de Monobloc bevindt het koudemiddelcircuit zich in de buitenunit. Er is dus geen technische manipulatie nodig op het gebied van koeling. Er zijn twee verschillende systemen: de standaard Monobloc en de Hydrosplit.

Bij de standaard Monobloc worden de aanvoer- en retourleidingen en de elektrische aansluitingen direct op de buitenunit gemaakt. Bij de Hydrosplit zit er ook een binnenunit in de woning, waarop de elektrische en hydraulische leidingen worden aangesloten. In dit systeem is er ook een waterleiding tussen de binnenunit en de buitenunit, maar het voordeel is dat het geen technische manipulatie is op het vlak van koeling. Qua vermogen is de Monobloc S verkrijgbaar in 5 kW en 16 kW. De Monobloc Hydrosplit is verkrijgbaar in 12 kW, 14 kW en 16 kW uitvoering.

Het split-systeem daarentegen vereist technische manipulaties van de koeling, aangezien het uit drie delen bestaat. Aan de ene kant is er de klassieke Split-oplossing met een bovenkast. Aan de andere kant is er de IWT (Integrated Water Tank), een standaard vloermodel met een boiler van 200 liter en ook een oplossing voor hoge temperaturen. De standaard Split is verkrijgbaar in vermogens van 5 kW en 16 kW, de IWT varieert van 5 kW tot 9 kW. De High Temperature oplossing heeft een vermogen van 16 kW. Daarnaast heeft LG ook een oplossing voor de productie van sanitair warm water met zijn warmtepompboilers, verkrijgbaar in 200 en 270 liter.

| Leestijd: