Vraag naar airconditioners van LG stijgt opnieuw

De vraag naar Residential Airconditioners (RAC) van LG is in het eerste half jaar van 2020 opnieuw aanzienlijk gegroeid. Een stijging die duidelijk terug te zien is met een meer dan verdubbeling van de sales ten opzichte van dezelfde periode in 2019.

“We zien de laatste jaren dat airconditioners steeds meer een must worden: niet alleen binnen kantoren, maar ook in de particuliere markt. Daar zit ieder jaar nog steeds een stijgende lijn in. Het wordt steeds warmer in Nederland, dus de behoefte aan een aangenaam binnenklimaat neemt ook toe”, vertelt Richard de Waal, Directeur bij LG Air Solution.

Daarnaast hebben Nederlanders meer tijd in huis doorgebracht en wordt er momenteel veel vanuit huis gewerkt. “Dan wordt in huis hetzelfde comfort als op kantoor verwacht; iedereen wil in een comfortabele omgeving kunnen werken. Vroeger vond je een airconditioner vaak alleen in de slaapkamer. Tegenwoordig vind je deze in vrijwel iedere ruimte in het huis terug.”


Optimaal en digitaal gebruiksgemak
Het gebruiksgemak van airconditioners is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Zo beschikken alle modellen in de RAC line-up over wifi. Klanten vinden het prettig om de temperatuur in huis op afstand te kunnen bedienen. De RAC-wandunits zijn nog altijd een van de populairste modellen. Dankzij de inzichten die de apparaten bieden, zijn gebruikers zich veel meer bewust van hun energieverbruik. Dit resulteert uiteindelijk in kostenbesparing. Ook de LG Artcool Gallery is in de particuliere markt enorm in trek vanwege zijn uiterlijk. Deze airco is weggewerkt in een stijlvolle fotolijst, waardoor de consument de mogelijkheid heeft om het middels een foto of kunstwerk naar wens te stylen en aan te laten sluiten bij het interieur.


Wat betreft digitaal gebruiksgemak, stelt de LG Service App installateurs in staat om technische vragen of mogelijke storingsmeldingen te controleren. Binnen twee keer klikken wordt de oplossing voor een eventueel probleem getoond, waardoor alles snel weer verder kan.

Luchtmonitoring
De nieuwe LG DUALCOOL met luchtreiniger bevat een 2-in-1 zuiveringssysteem (luchtkoeling en luchtfiltratie) dat pollen en huismijt zoals PM1,0 kan filteren. Dat is ideaal voor mensen met allergieën. De PM1,0-sensor biedt real-time detectie van ultrafijn stof. Daardoor is er altijd gezuiverde en frisse lucht in huis. Deze wandunit is perfect te plaatsen in zowel woon- als slaapkamer. Met behulp van een aantal voorkeurstanden wordt de lucht daarnaast nooit meer direct op een persoon gericht, maar wordt de gehele ruimte comfortabel van frisse lucht voorzien.

Vooruitkijken
“Het afgelopen jaar hebben we diverse producten en unieke en geavanceerde functionaliteiten aan onze bestaande producten toe kunnen voegen. Daar zijn we trots op. We blijven ons ieder jaar weer opnieuw innoveren om het meest volledige portfolio aan te kunnen bieden en aan de behoeften van de klant te blijven voldoen”, aldus Richard de Waal.

| Leestijd: