VSK 2022: LG Air Solution presenteert nieuwe line-up voor een gezond klimaat

Van 17 tot en met 20 mei 2022 presenteert LG tijdens vakbeurs VSK haar brede portfolio aan hoogwaardige klimaatoplossingen voor een gezonder binnenklimaat. Ook de nieuwste compacte en geïntegreerde lucht-water warmtepomp, de THERMA V R32 Monobloc S, is bij de stand van LG te zien. Vakbeurs VSK vindt in 2022 plaats in de Jaarbeurs Utrecht en is de grootste installatievakbeurs van Nederland.

Alles voor optimaal optimaal gezond klimaat

De belangrijkste thema’s van de 25e editie van de VSK-beurs zijn duurzaamheid, digitalisering en een gezond binnenklimaat. Daar sluit LG zich bij aan onder de noemer ‘AirCare’. Of het nu gaat om woningen, scholen, kantoren of winkels; met de o.a. de UVnano-technologie wordt de luchtkwaliteit efficiënt geoptimaliseerd. “Dit is uniek in de markt omdat pollen, fijnstof, bacteriën én virusdeeltjes op deze manier worden verwijderd. Zuivere lucht hoort nu eenmaal bij een optimaal binnenklimaat”, vertelt Martin Pennings, Academy Manager bij LG.

Op de stand van LG is veel aandacht voor de verschillende lucht-water warmtepomp oplossingen. Met name de LG THERMA V R32 Monobloc S lucht-water warmtepomp staat in de schijnwerpers. Bij deze toepassing zijn de binnen- en buitenunit gecombineerd in één compacte module. Zeer hoge prestaties (100% bij -15oC) en geluidsarm zijn de uitzonderlijke kenmerken van deze unit. En dankzij het gebruik van R32 koudemiddel wordt de CO2-uitstoot verder verlaagd.

“De nieuwe Monobloc S warmtepomp geeft gehoor aan de gewijzigde geluidseisen in het bouwbesluit voor de toepassing van buiten opgestelde warmtepompen en airconditioningsystemen. Geluidsarm met hoge prestaties”, vertelt Martin Pennings. “De geluidseis op de erfgrens bedraagt een maximale waarde van 40 dB(A) in de nacht. Ondanks deze verscherpte geluidseisen is de Monobloc S warmtepomp de ideale toepassing.”

 

Uitgebreid portfolio past bij iedere installateur

Tijdens de VSK-beurs presenteert LG haar brede portfolio aan oplossingen bij STAND 07.C022 in Hal 7. Daarnaast zijn de volgende toepassingen te zien:

  • De prestigieuze LG DUALCOOL Deluxe met Air Purification en UVnano™-technologie;
  • De innovatieve LG ARTCOOL met Air Purification en UVnano™-technologie;
  • Het krachtige LG Multi V 5 VRF-systeem voor de zakelijke markt, waaronder retail, kantoren en hospitality;
  • De efficiënte en compacte LG THERMA V R32 Monobloc S lucht-water warmtepomp;
  • De moderne LG DUAL Vane Cassette met vijftrapsfiltratie;
  • De duurzame LG Inverter Warmtepompboiler en LG Integrated Water Tank (IWT). Deze worden verbonden door waterleidingen waardoor koudemiddelleidingen overbodig zijn. Dit maakt beide oplossingen interessant voor installateurs die niet F-gassen-gecertificeerd zijn.

“We zijn enorm trots op onze deelname dit jaar aan installatievakbeurs VSK. Op die manier kunnen we alle bezoekers laten zien hoe wij een AirCare Complete System realiseren”, vertelt Pennings. “Onze klimaatoplossingen zijn niet alleen efficiënt en duurzaam, maar dragen ook bij aan een gezond binnenklimaat door zowel stof- als virusdeeltjes te verwijderen. Daarom kunnen bezoekers ons volledige portfolio én het merk LG ervaren. Het is voor iedereen zeker de moeite waard om een kijkje te komen nemen.”

| Leestijd: