Waarom is het nu het perfecte moment om na te denken over een airco?

Nederland vestigt de laatste jaren hitterecord na hitterecord. Tijdens deze warme dagen realiseren mensen zich massaal dat het tijd wordt om een airco aan te schaffen. Toch is het zeker de moeite om, ruim voordat de zomerperiode begint, je te verdiepen in de mogelijkheden. LG Air Solution zet 5 belangrijke redenen op een rij waarom het nu de perfecte tijd is om na te denken over het aanschaffen van een airconditioner:

 

1. Je hebt meer tijd om je te verdiepen in alle soorten en maten

Wanneer de warme temperaturen zijn tol eisen en je toch écht niet meer zonder een airco kan, wil je zo snel mogelijk een airconditioner vinden en deze laten installeren. Maar, haastige spoed is zelden goed! Wanneer je in de herfst of winter al gaat oriënteren en de specificaties van verschillende airco’s tegen elkaar afweegt, kun je rustig een weloverwogen besluit nemen. Het nemen van een airco is een hele investering en het is natuurlijk zonde als je een miskoop begaat door te snel voor een bepaalde airco te kiezen. Ga ook altijd in gesprek met een expert die kan vertellen welke airconditioning het best geschikt is voor jouw situatie.

2. Airconditioning komt niet alleen van pas in de zomer

Zodra de temperaturen stijgen, stijgt het aantal verkochte airco’s net zo hard mee. Airconditioners wekken nog wel eens de indruk dat ze alleen bedoeld zijn voor verkoeling, maar niks is minder waar. Airconditioners kunnen naast koelen namelijk ook verwarmen. Want tegenwoordig zijn airco’s standaard uitgerust met een warmtepomp. Deze warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte uit de buitenlucht naar binnen wordt verplaatst, zelfs als het vriest. Hierdoor kun je er in de wintermaanden ook aangenaam en warm bij zitten.

3. In de zomer lopen de wachttijden voor installaties op

HVAC-bedrijven zijn het hele jaar door druk bezig met de installatie van hun producten, maar in de zomermaanden is er vaak sprake van een grote piek in het aantal installaties. Hierdoor kunnen de wachttijden voor installaties oplopen. Als je in februari of maart over gaat tot de koop van een airco, is de kans groter dat de installateur in een korter tijdsbestek de airco al kan installeren.

4. Airconditioning zorgt voor een betere luchtkwaliteit

Naast het koelen en verwarmen van de lucht, kunnen geavanceerde airconditioners nu nog iets extra’s: het zuiveren van de lucht. Dit is niet alleen wenselijk voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. De nieuwste versie van de LG DUALCOOL zuivert de lucht automatisch wanneer dit nodig is. De airconditioner meet met behulp van een PM 1.0-sensor de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Op die manier kunnen stofdeeltjes snel gereinigd worden – ideaal voor mensen met hooikoorts of andere allergieën.

5. Een optimaal binnenklimaat met een kunstzinnig randje

Naast de standaard wandunits komen er steeds meer bijzondere airconditioners op de markt. Kijk maar eens naar de LG Artcool Gallery, een bijzonder zuinige airco die is gecombineerd met een digitale fotolijst. Ook de nieuwe ronde cassette van LG is een lust voor het oog en geeft iedere ruimte toch net even dat ene beetje extra. Naast een optimaal binnenklimaat, zorgen deze airco’s dus ook voor een stijlvol interieur.

“De stijgende vraag naar airconditioning is een belangrijke ontwikkeling om te volgen”, stelt Martin Pennings, Academy Manager bij LG Air Solution. “Door deze stijgende vraag, komt er ook een ruimer aanbod aan airconditioning op de markt. Airco’s zijn niet meer alleen bedoeld om ruimtes te verkoelen; ze zorgen ook voor verwarming en ze zijn een aanvulling geworden op het interieur. Mensen kunnen daarom het hele jaar door optimaal comfort ervaren met behulp van een airco.”

| Leestijd: