Wij zijn klaar voor de zomer! Maar is je airconditioner dat ook?

De zomer begint bijna en we hebben de eerste warme dagen al achter de rug. We zijn druk met het plannen van zomervakanties en manieren waarop we de zomerse dagen buiten door kunnen brengen. Maar er is ook nog iets anders wat we moeten doen voordat de eerste hittegolf ons bereikt. Iets waar velen van ons geen aandacht aan besteden, namelijk het voorbereiden van onze airconditioners! Voordat we de airconditioners in onze woningen en op kantoor weer op volle toeren laten draaien is het noodzakelijk om deze zomerproof te maken, zodat ze een heel seizoen efficiënt werken en zorgen voor verkoeling.

Voor HVAC-fabrikanten als LG Air Solutions en installateurs is de zomer de drukste periode van het jaar. Er is dan ook een langere wachttijd voor wat betreft het installeren en onderhouden van airconditioners dan in andere periodes in het jaar. Daarom is het belangrijk je airconditioner zo snel mogelijk te laten testen om er zeker van te zijn dat je tijdig hulp krijgt. Graag delen we een aantal eenvoudige stappen die ervoor zorgen dat jouw airconditioner de hele zomer topprestaties levert.

Koelprestaties

  1. Zet de airconditioner aan en stel deze in op de gewenste temperatuur.
  2. Controleer of de binnenunit goed functioneert en of er koele lucht uit de binnenunit komt.
  3. Controleer of de ventilator van de buitenunit correct werkt en of er warme lucht uit de buitenunit komt. Verwijder daarnaast vuil op en rondom het apparaat.
  4. Laat het systeem minstens 20 minuten draaien en controleer de binnen- en buitenunit opnieuw om er zeker van te zijn dat beide goed functioneren.

                                                      

Aansluiting

  1. Controleer of de stekker correct is aangesloten op het stopcontact en zorg ervoor dat het stopcontact en het snoer niet kunnen worden belemmerd.
  2. Controleer de werking van de afstandsbediening en vervang indien nodig de batterijen.

 

Filters

  1. Open de airconditioner en verwijder de filters.
  2. Verwijder vuil van de filters met een zachte borstel.
  3. Was de filters met een niet bijtend reinigingsmiddel.
  4. Droog de filters en plaats ze terug, zorg ervoor dat de filters correct teruggeplaatst worden.

 

Klik hier voor een video over het reinigen van de filters.

 

Drainagebuis

  1. Controleer of de buis goed is aangesloten op de airconditioner en niet opgerold of gebogen is.
  2. Controleer de buis op lekkages en zorg ervoor dat de buis niet wordt geblokkeerd.
  3. Zorg ervoor dat het uiteinde van de buis goed onder de afvoeropening van het apparaat is geplaatst.

 

Hopelijk kunnen deze eenvoudige controles zorgen voor een verkoelende woning of kantoorruimte en een zonnige, zorgeloze zomer. Controleer de airconditioner(s) tijdig, zodat een installateur uit de omgeving snel en effectief kan helpen bij eventuele problemen. Wij wensen je een aangename en verfrissende zomer!

 

| Leestijd: