Bovema en LG geven groothandel 4D Tegelimport een extra dimensie

Achtergrond

4D tegels is een groothandel in keramische vloer- en wandtegels. Al ruim 16 jaar lang zorgt 4D tegels voor service op maat. Zo zijn ze verdeler van Italiaanse, Spaanse en verschillende andere Europese tegelmerken. De groothandel gaat verder dan puur het aanbieden van haar producten. Het geheim zit hem in de naam. De 4D staat voor de 4de dimensie, en dat is ‘tijd’. Met deze knipoog onderstreept het bedrijf dat het steeds tijd maakt voor haar klanten, met de focus op tevredenheid en een goed gevoel.

Uitdaging

4D tegels groeit als bedrijf. Het beste voor de klant, betekent ook meegaan met de tijd en vernieuwingen doorvoeren. Met de nieuwe klanten en interieurarchitecten die steeds vaker hun weg vinden naar 4D tegels, werd het tijd om te investeren in een nieuwe showroom. Het begin van een eigentijds, ecologisch verhaal voor 4D tegels.

 

Oplossing

Met de hulp van Bovema International, een bedrijf actief in de klimaattechniek, kiest 4D tegels voor een showroom met oog voor detail én een comfortabel klimaat. Met meer dan 25 jaar expertise in het ontwerpen en installeren van energiezuinige en milieuvriendelijke klimaatoplossingen, stapt Bovema mee in het verhaal van 4D tegels. Voor de showroom was het van belang een goede luchtverdeling te realiseren. Daarom koos Bovema voor de producten van haar trouwe partner LG. Door middel van verschillende kanaalunits, kon er een goede luchtverdeling worden ontwikkeld.

In de showroom is het plafond van één verdieping voorzien van de nieuwe LG Round Flow cassette, een 360° systeem, dat er op een laag niveau in slaagt om toch efficiënt de ruimte te klimatiseren. Ook de vergaderruimte geniet nu van een goede luchtkwaliteit. Daar opteert Bovema voor een LG Mirror. Een zwarte unit die perfect aansluit bij de zwarte wand van het interieur.

Door verschillende belastingen in het gebouw: een showroom met veel glas waarin bij zomersituaties al sneller moet gaan gekoeld worden en een kantoorruimte die minder last heeft van de zon, noch kan verwarmen, plaatste Bovema verschillende buitenunits: een Multi V-oplossing en single split units. Om het plaatje helemaal te doen kloppen werden er ook LG-warmtepompen geïnstalleerd die de beste energieoplossingen genereren.

Voordeel

Dankzij de apparaten van LG, weet 4D tegels voortaan haar bezoekers een nog fijnere winkelervaring aan te bieden. 4D tegelimport is dan ook enthousiast. “We zijn heel tevreden over het resultaat. Het design, de manier waarop alles geïntegreerd is, de kleur zwart die de firma Bovema gebruikt, past magnifiek in onze locatie. En vooral de technische kant van het verhaal is af. Het systeem is nagenoeg geluidloos. De bediening is enorm gemakkelijk. De collega's hoeven maar op een paar knopjes te drukken en zomer en winter loopt alles perfect en in stilte”, zegt Kristof Vangeneugden, zaakvoerder van 4D Tegelimport.

Neem hier contact met ons op

Onze LG experts staan voor u klaar. Vul de onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Privacy Policy

| Leestijd: