Extra tools voor de gereedschapskist van een LG-installateur

Zoveel mensen, zoveel wensen, luidt het gezegde. Dat geldt ook voor installateurs. Hoewel ze in dezelfde branche werkzaam zijn en vaak met dezelfde producten werken, ziet hun gereedschapskist er altijd verschillend uit. Zoveel installateurs, evenveel voorkeuren qua gereedschap en technieken.

In de gereedschapskist van de LG-installateur zijn er een aantal extra tools die, ongeacht persoonlijke voorkeuren, cruciaal zijn voor de meeste installaties en/of reparaties. Daarom zetten we in dit artikel drie soorten ‘gereedschap’ op een rij die elke LG-installateur eigenlijk hoort toe te voegen aan zijn of haar gereedschapskist.

  1. De LG Service App

Doet er zich een technische vraag of storing voor tijdens de installatie van een klimaatsysteem? LG heeft voor de Benelux een app ontwikkeld met daarin alle benodigde informatie: een online kennisbank. Waar er vroeger vaak meerdere handleidingen nodig waren, zijn alle details nu vingervlug terug te vinden op het scherm van een smartphone. Eenvoudig de storingscode invoeren en de oplossing komt zo tevoorschijn. En met één druk op de knop hebben ze vervolgens de supportafdeling aan de lijn.

De app is offline te gebruiken zodat eventuele internetstoringen of slecht bereik geen invloed hebben. Dat bespaart niet alleen de installateur, maar ook de klant heel wat tijd. Dankzij de koudemiddel calculator kan de LG Service App zelfs berekenen hoeveel koudemiddel er bijgevuld moet worden. Vul simpelweg de leidinglengte in en de app doet de rest.

  1. LGMV

Real-time inzicht in wat er daadwerkelijk gebeurt met een klimaatsysteem, is erg prettig. Dat maakt het eenvoudiger om storingen op te sporen en eventuele herhalingen te voorkomen. Daarom is LGMV ontwikkeld. Dit is een monitoringprogramma dat met behulp van sensoren en LGMV Mobile actuele systeemwaardes weergeeft. Het geeft als het ware een venster op het systeem. Alle verzamelde informatie is vervolgens in te kijken via de LGMV Mobile App en de LGMV Notebook.

Sommige storingen zijn lastig te vinden. Vooral als ze zich op een willekeurig tijdstip of in een willekeurige situatie voordoen. Met de Data Saving Module (DSM) kunnen deze storingen toch worden achterhaald. Deze module wordt in het buitendeel geplaatst en slaat 24/7 dataverkeer op. Deze data is na opslag door middel van LGMV Notebook uit te lezen alsof je een ‘real-time’ monitoring uitvoert. De data zijn ook te raadplegen als Excel-bestand. In LGMV Notebook is kunnen ze zelfs doorgespoeld worden om tijd uit te sparen.

  1. De LG Academy

Het is voor installateurs enorm belangrijk om hun kennis op peil te houden. Zeker nu de ontwikkelingen in de installatiebranche – mede aangedreven door de energietransitie – elkaar in snel tempo opvolgen. Via de LG Academy krijgen ze de mogelijkheid om alles te weten te komen over de LG HVAC-producten: van RAC tot VRF en van de centrale regeling tot gebouwbeheersystemen en hun protocollen. Expertkennis dus die ze later kunnen toevoegen aan de eigen gereedschapskit.

Vanuit de LG Academy in Amstelveen verzorgt LG Air Solutions verschillende trainingen. Die worden gegeven voor installateurs op de speciaal daarvoor ingerichte academie. Bijvoorbeeld over het volledig installeren en beheren van klimaatsystemen of het leren kennen van een nieuwe reeks aan producten. Door het volgen van de gerichte trainingen zijn ze binnen de kortste keren weer up-to-date en klaar voor de toekomst.

“Iedere gereedschapskist ziet er weer anders uit”, vertelt Martin Pennings, Service Manager bij LG Air Solution. “Met de bovenstaande toevoegingen zijn installateurs nóg beter uitgerust om hun vak uit te oefenen.”

| Leestijd: