LG Air Purification Cassettes zorgen voor een gezonder binnenklimaat

Fijnstofdeeltjes kennen sinds de laatste jaren een enorme stijging over de hele wereld. Fijnstof wordt dan ook steeds vaker gelinkt aan ademhalingsproblemen en kan een gevaar vormen voor kwetsbare bevolkingsgroepen zoals kinderen en ouderen. Terwijl overheidsinstellingen en bedrijven proberen de uitstoot van fijnstof in de lucht zoveel mogelijk te beperken, is het van belang dat we ook onszelf tegen fijn stof beschermen. Dat geldt niet alleen voor buitenshuis, maar ook voor binnen. Om een zo gezond mogelijk (binnen)klimaat te garanderen in commerciële ruimtes, heeft LG een 1-way en 4-way cassette ontworpen. Met hun krachtige luchtzuiveringstechnologie zijn de LG Air Purification Cassettes de ideale oplossing voor een optimaal binnenklimaat.

De gevaren van fijnstof

Fijnstof wordt geclassificeerd op basis van de diameter van de fijnstofdeeltjes zelf. Zijn ze 2.5 micrometer, dan noemen we ze PM2.5-deeltjes. Zijn 1 micrometer of kleiner, dan zijn het PM1.0-deeltjes. Hoe kleiner het fijnstofdeeltje, hoe gemakkelijker het in onze longen en bloed terechtkomt. Kleinere deeltjes bevatten namelijk zware metalen en koolwaterstoffen die schadelijk zijn voor onze gezondheid. Organisaties zoals de WHO en UNICEF geven aan dat haast 1 op 10 mensen blootgesteld worden aan fijnstofvervuiling en dat er jaarlijks tot wel 130.000 kinderen sterven aan luchtvervuiling. Omdat er zoveel risico’s heersen rond fijnstof, implementeerde LG in de 1-way en 4-way cassettes een luchtzuiverend systeem.

Lees hier meer over fijnstof en hoe we ons ertegen kunnen beschermen: https://www.lghvacstory.com/fine-dust-in-the-wind/LG’s robuuste 4-staps filtratiesysteem zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

LG zuivert de lucht

Het sterke 4-staps filtreersysteem dat LG in de cassettes plaatste, garandeert een gezonde lucht in huis. De 4-staps regeling bevat een voorfilter, een stofverbrander, een ultrafijne stoffilter en een geur bestrijdende filter. Het filtreerproces begint bij de voorfilter; die verwijdert met zijn meerlaagse structuur de grootste stofdeeltjes. Wanneer het fijnstof langs de voorfilter is gekomen, wordt de lucht in een tweede stap dankzij elektrostatische kracht nog grondiger gezuiverd van stofdeeltjes. In de derde stap zal een ultrafijne stoffilter uiteindelijk 99.9% van de PM1.0 deeltjes verwijderen. Als laatste zorgt de geur bestrijdende filter ervoor dat onaangename geurtjes en schadelijke gassen uit de lucht worden geabsorbeerd.

Deze technologie met 4-staps filtreersysteem is compact en ingebouwd in de LG cassette units. Het systeem heeft daarom geen extra ruimte nodig naast de unit zelf. Omdat de 1-way en 4-way LG Air Purification Cassettes zo robuust en compact zijn, zijn ze zeer geschikt voor bijvoorbeeld scholen of gezondheidsinstellingen waar veel mensen verblijven die gevoelig zijn voor fijnstof. Maar ook in restaurants en de retail zijn de cassettes nuttig om gezonde lucht te garanderen op plekken waar veel mensen komen. Bovendien kan het filtersysteem gemakkelijk uit de cassette verwijderd worden voor onderhoud en schoonmaak. Ook kan via de ThinQ-app het filtreerproces gemakkelijk altijd en overal gemonitord worden.Dankzij LG ThinQ kun je in real-time de luchtkwaliteit monitoren.

LG wil in elke situatie en op elke plaats de beste luchtkwaliteit en het beste comfort bieden. Daarom blijft LG voortdurend innoveren om nieuwe oplossingen te introduceren die de standaard overstijgen. Met de LG Air Purification Cassettes brengt LG daarom een betrouwbare oplossing in de markt om een gezond klimaat te creëren in de meest uiteenlopende omgevingen.

 

| Leestijd: