LGā€™s nieuwe ventilatieoplossing voor woningen biedt binnenshuis comfort en energiebesparing

Efficiƫnte energieterugwinningsventilatie minimaliseert het elektriciteitsverbruik en houdt de lucht in huis zuiver en gezond.

LG heeft zijn allereerste Residential Energy Recovery Ventilation (ERV)-oplossing in Europa gelanceerd. Vrijwel alle nieuwbouw in EU-landen moeten bijna-energieneutrale gebouwen (BENG) zijn en er is een grote groep huiseigenaren die hun energievoetafdruk willen verkleinen. Zodoende is de vraag naar energie-efficiƫnte producten, zoals LG's Residential ERV, nog nooit zo groot geweest.

Een complete oplossing voor woningventilatie, uitgerust met meerstapsfiltratie, helpt bij het creĆ«ren van een aangenaam en gezond binnenklimaat Ć©n het besparen van energie. De LG Residential ERV is compatibel met de LG ThinQā„¢-app en biedt een intuĆÆtieve gebruikerservaring met realtime monitoring van fijnstof- en kooldioxideniveaus en bediening vanaf elke locatie.

Goede ventilatie is belangrijk voor het behouden van een gezonde leefruimte en het verwijderen van stilstaande lucht door dit te vervangen met zuivere, schone lucht van buiten. Dankzij LG's warmtewisselaar zorgt de nieuwe Residential ERV niet alleen voor effectieve luchtcirculatie maar vermindert deze ook aanzienlijk de energieverspilling ā€“ tot wel 85 procent van de verwarmingsenergie(1) in de winter en 83 procent van de koelenergie(2) in de zomer. Dit resulteert in een minimaal energieverbruik.

De Residential ERV maakt gebruik van verschillende geavanceerde technologieĆ«n voor luchtzuivering en hygiĆ«ne om schadelijke deeltjes en ziektekiemen uit de lucht te verwijderen en optimale productprestaties te behouden. De UVnanoā„¢-technologie wordt gebruikt in verschillende huishoudelijke apparaten van LG, waaronder DUALCOOL-airconditioners. Het zorgt voor een schone luchtstroom door voor 99,99 procent te voorkomen dat bacteriĆ«n en virussen(3) groeien op de oppervlakken van het voorfilter van de ERV, dat grote stofdeeltjes opvangt voordat ze het huis kunnen betreden. De luchtkwaliteit binnenshuis wordt verder verbeterd door het ePM1 95 procent fijnstoffilter dat meer dan 95 procent van de fijnstofdeeltjes opvangt. (4)

Bovendien biedt de LG Residential ERV nauwkeurige, realtime bewaking van de luchtkwaliteit met zijn Dual Laser Fine Dust- en CO2-sensoren. Gebruikers kunnen de luchtkwaliteitsstatus controleren via de ThinQ-app, de optionele bedrade afstandsbediening of een compatibele smart home-controller. De ventilatieprestaties worden automatisch aangepast aan de gedetecteerde stof-/CO2-niveaus. Bovendien stellen de Dual Laser Fine Dust Sensors de ERV in staat om te bepalen wanneer het fijnstoffilter moet worden vervangen. Gebruikers ontvangen via de smartphone en afstandsbediening een melding.

"Iedereen weet en is er zich van bewust dat goede ventilatie noodzakelijk is, al zeker in de huidige tijden. Hier biedt LG met de Residential ERV een mooie oplossing en mooi meegenomen is een verminderd energieverbruik. De ERV verbetert daarenboven de luchtkwaliteit binnenshuis Ʃn biedt een slimme gebruikerservaring", zegt Pieter Van Der Poorten Sales Manager bij LG Air Solution. "We blijven onze luchtzuiveringstechnologieƫn versterken en onze reeks efficiƫnte luchtoplossingen voor woningen uitbreiden om klanten schonere lucht, meer comfort en aanzienlijke energiebesparingen te bieden."

1. Gebaseerd op het testresultaat van de efficiƫntie van de temperatuuruitwisseling onder de verwarmingsconditie van energiegerelateerde producten (ErP). Wint tot 80 procent van de verwarmingsenergie terug in de Super High/High-modus en 84 procent in de Low-modus. Test uitgevoerd bij een binnentemperatuur van 20,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 59,5 procent, en een buitentemperatuur van 5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 65 procent in overeenstemming met de Japanse industriƫle norm.
2. Levert tot 74 procent van de koelenergie in de Super High/High-modus en 83 procent in de Low-modus. Test uitgevoerd bij een binnentemperatuur van 26,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 64,5 procent, en een buitentemperatuur van 34,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 75 procent in overeenstemming met de Japanse industriƫle norm.
3. Getest door TƜV Rheinland door meting van het aantal bacteriekolonies (Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Klebsiella pneumoniae) bij een temperatuur van 25,2 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 50,10 procent na 2 uur gebruik van het product.
4. Vangt tot 95 procent van het fijne stof op met een deeltjesgrootte van 0,3掛. Getest door Korea Conformity Laboratories bij een temperatuur van 23,5 graden Celsius met een relatieve vochtigheid van 45,10 procent.

| Leestijd: