LG Therma V – Voor nieuwbouw en renovatie

Met de Therma V lucht-water warmtepompen op R32 levert LG een reeks oplossingen voor zowel nieuwbouw als renovatie. De warmtepompen onderscheiden zich door een hoge energie-efficiëntie, hun betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijk concept. Dankzij een verstandig ontwerp zijn ze bovendien eenvoudig te installeren en te onderhouden.

De Therma V lucht-water warmtepomp van LG is een zeer energiezuinige oplossing voor de verwarming en warmwatervoorziening van uw woningen. “Uit de brede range kan de installateur het geschikte model selecteren voor zijn residentieel nieuwbouw- of renovatieproject, waarbij de grotere modellen ook kunnen gebruikt worden in groot-residentiële en commerciële toepassingen.” vertelt Pieter Van Der Poorten, sales manager HVAC bij LG.

Op deze pomp van LG kunnen verschillende afgiftesystemen worden aangesloten, van vloerverwarming over wand- en plafondunits tot klassieke radiatoren.

“Bijzonder interessant voor ontwerp en plaatsing, is dat de verbindingen tussen het monoblok buitentoestel of de range hydrosplits en afgiftesysteem uitsluitend hydraulisch zijn. Een hydrosplit is als het ware een monoblok die opgesplitst is in een binnen- en buitenunit waar het medium tussen binnen- en buitenunits water blijft. Bij de plaatsing is er dus geen enkele koeltechnische handeling nodig.”

Een bijkomend voordeel van dit LG-ontwerp is dat er zeer weinig koudemiddel gebruikt wordt. Dat is dan weer goed voor de CO2 equivalentberekening en voor de kostprijs.

De renovatiemarkt blijft de komende jaren zeer belangrijk. Particulieren kiezen massaal voor energiezuinige en duurzame oplossingen, waarbij het steeds belangrijker wordt om los te komen van fossiele brandstoffen. Maar moet de particulier daarom ook zijn bestaande verwarmingsinstallatie – die doorheen de jaren correct werd onderhouden en nog geen uitwendige tekenen van slijtage vertoont – zomaar wegsmijten? Pieter Van Der Poorten:

“Het is een vraag die de installateur regelmatig krijgt, en waarop we met de Therma V een praktisch en betaalbaar antwoord hebben. Sluit de Therma V aan op de bestaande verwarmingsinstallatie om de energie-effici mingsvermogen te optimaliseren. Gebruik de bestaande installatie voor die zeldzame piekmomenten, en laat de rest van het jaar maar aan de warmtepomp over. Wil de eindklant dit niet, dan kan de LG Therma V lucht-water warmtepomp de plaats innemen van de ketel.”

Integrated Water Tank (IWT)

In split en hydrosplit is er een IWT- versie beschikbaar, met een geïntegreerde watertank van 200 liter. Pieter Van Der Poorten noemt het een alles-in-een oplossing voor verwarming, koeling en sanitair warm water.

Volgens Van Der Poorten wordt ook de warmwatertank binnenshuis eenvoudig gecombineerd met de buitenunit. “De installateur kan optioneel een standaard buffertank van 40 liter voor ruimteverwarming installeren, indien er te weinig systeeminhoud zou zijn. De tank past naadloos in de behuizing en komt aan de achterkant van de IWT-unit.”

De THERMA V IWT is uitgerust met de R1 compressor van LG en kan worden gekoppeld aan de gekende LG ThinQ-app. Net zoals bij de andere warmtepompen, kunnen gebruikers ook dit LG-product vanop afstand monitoren en bedienen.

“Ook hebben gebruikers toegang tot de meest relevante functies die beschikbaar zijn op de THERMA V-controller, zoals de gewenste temperaturen. Een bijkomend voordeel is de gebruiksvriendelijke navigatie en bediening via de standaard III-afstandsbediening met LCD-kleurenscherm en een intuïtieve interface.” eindigt Pieter Van Der Poorten.

| Leestijd: