LG viert Internationale Vrouwendag met LG Air Solution Product Director Min Jung Kim

“LG biedt al haar medewerkers opportuniteiten aan”

Met Min Jung Kim heeft LG een sterke kracht in het bedrijf. Het Koreaanse merk, actief in de elektronicawereld, weet haar positie waar te maken met al haar talrijke en diverse producten. HVAC Air Solution Product Director Benelux Min Jung Kim werkt al 13 jaar bij LG en doorbreekt het taboe omtrent het succes boeken als vrouw in een mannenwereld, zoals bij LG.

In een stijgende lijn naar de top

Min Jung Kim startte haar parcours bij LG in het Management Team, waar ze alles leerde over de technische business en hoe alles in zijn werk gaat bij LG. Daarna werkte ze zich op naar het Sales en Marketing team waar ze zich elke dag bezighoudt met de producten van LG, prijspositionering, promotieplannen en nog veel meer in de Benelux. Vooral de mooie positie van LG op de markt, sprak Kim aan om haar schouders mee onder de multinational te zetten.

De laatste jaren is de concurrentie binnen de HVAC alleen maar toegenomen. Dat triggert Kim nog elke dag om LG verder te doen groeien. Doorheen de jaren deed Kim bijzonder veel kennis op over de HVAC-wereld, puur dankzij de jobopportuniteiten die ze kreeg binnen LG, door bijvoorbeeld trainingen te volgen binnen het bedrijf. Het is duidelijk dat Kim met plezier naar het werk gaat. “De airconditioningwereld is een dynamische wereld”, vertelt ze. “Dat alleen al daagt me enorm uit in mijn job. Er is enorm veel potentieel op deze markt.”

Als vrouw in een mannenwereld

“De HVAC-wereld is een echte mannenwereld”, geeft Kim toe. “Er zijn meer mannen dan vrouwen aanwezig in onze business.” Toch merkt Kim weinig van de stereotiepen. “De afgelopen jaren zijn de vrouwelijke collega’s aan een opmars begonnen. We zijn dus op de goede weg.” Het feit dat ze een vrouw is, heeft haar carrière en weg naar de top, niet per se bemoeilijkt. “Ik denk dat het niet veel te maken heeft met een genderidentiteit, LG geeft iedereen gelijke kansen.”

Ze is dan ook zeer lovend over haar werkgever LG en haar verantwoordelijkheid binnen de Benelux. “LG geeft haar medewerkers veel opportuniteiten. Ik kan aannemen dat sommige vrouwen geregeld iemands perceptie moeten veranderen, precies omdat ze vrouwen zijn, maar door te vechten kom je er wel, al moet ik toegeven dat ik dit nooit zo ervaren heb bij LG.“

Op het zogenaamde ‘Glazen Plafond’, dat de barrières aanduidt die vrouwen tegenhouden in het verkrijgen van topfuncties binnen een bedrijf, botste Kim dus niet, maar ze geeft andere vrouwen die er mogelijk wel mee te maken krijgen een goede raad. “Zo’n dingen hebben tijd nodig. Het belangrijkste is geloven in jezelf. Als je jezelf bent, moet je je geen zorgen meer maken over dat plafond, want dan geraak je daar wel door.” Kim haar ambitie is duidelijk en hangt af van drie punten: “Ik kijk naar wat ik kan doen, zou doen en wil doen. Als die dingen hetzelfde zijn, maakt mij dat gelukkig.”

| Leestijd: