Brusselse kantoorruimte blijft koel dankzij LG Round Flow Cassette

Achtergrond

Een bedrijf gespecialiseerd in duurzame brandstof voor kachels vestigde zich in een gerenoveerd gebouw in het centrum van Brussel. Vooraleer het als kantoorruimte in gebruik werd genomen, besloten ze eerst verschillende aanpassingen te doen. Zo gingen de nieuwe eigenaars op zoek naar een HVAC-systeem dat krachtig genoeg is om het hele kantoor snel en efficiënt af te koelen, niet alleen om in aangename omstandigheden te kunnen werken, maar ook om klanten en partners in alle comfort te kunnen ontvangen.

Uitdaging

Om een open bureauruimte van enkele honderden vierkante meters snel te kunnen afkoelen, wilden de bedrijfseigenaars een krachtig systeem laten plaatsen dat het hele kantoor op een vlotte manier naar een aangename temperatuur brengt. Doordat er aan de zuidkant van het gebouw heel wat ramen zijn, heeft de zon daar op warmere dagen vrij spel. Een belangrijke factor in het bepalen van het juiste HVAC-systeem. Daarnaast speelde ook het interieur een belangrijke rol. Architecte Martine Pestiaux besteedde bij het uittekenen van de kantoorruimte veel aandacht aan esthetiek en design, en bepaalde daarom ook mee voor welke installatie er gekozen werd.

Oplossing

In samenspraak met installateur BelAir&Co en de architecte, koos het bedrijf voor de LG Round Flow Cassette gekoppeld aan de Multi V S buitenunit. Er werden twee binnentoestellen met een vermogen van 10 kW geplaatst die ideaal zijn voor ruimtes als cafés, retail, hotels én kantoren. Het buitentoestel kreeg een plekje in de buurt van de noodtrap op de vijfde verdieping waar het geen hinder veroorzaakt. “Dit bedrijf was op zoek naar een koeling met een discreet binnentoestel”, zegt Virya De Croock van BelAir&Co. “Het vals plafond was maar 20 cm diep en daardoor was het niet evident om een systeem te plaatsen dat naadloos in het interieur opgaat. Toen ze het strakke en aparte design van de LG Round Flow Cassette zagen, waren ze snel overtuigd. De apparaten zijn vrij eenvoudig te plaatsen en we wisten de installatie in een week tijd af te ronden. De buitenunit van de Multi V S is erg compact. Dat vereenvoudigde de plaatsing en maakte het mogelijk om die helemaal op het vijfde verdiep te plaatsen. We hebben alles vooraf grondig getest en daarna kon het kantoor probleemloos in gebruik genomen worden. De feedback die we kregen was bijzonder positief.”

Voordeel

De LG Round Flow Cassette zorgt voor een aangenaam klimaat zonder ongemakken. De Crystal Vanes (doorzichtige uitblaaslamellen) en de 6-staps precisieregeling bieden een optimale verspreiding van de geconditioneerde lucht. Als de verwarming het in de winter (tijdelijk) laat afweten, kan de Round Flow Cassette ook als hulpverwarming dienst doen. Het toestel is energiezuinig en door de beperkte hoogte van 33 cm boet het kantoor niet in aan het gevoel van ruimte. Het geluid van het toestel in werking blijft beperkt tot zo’n 39 decibel. “Ook die factor speelde een rol”, zegt Virya De Croock. “De luchtstromen mogen natuurlijk niet voor overlast zorgen, maar de medewerkers moeten ook in een rustige omgeving hun job kunnen doen. Ook dat vormt geen probleem met de LG Round Flow Cassette. We merken dat dit model alleen maar populairder en dat heeft alles te maken met de kwaliteit en betrouwbaarheid ervan.”

Neem hier contact met ons op

Onze LG experts staan voor u klaar. Vul de onderstaande velden in en wij nemen z.s.m. contact met u op. Privacy Policy

| Leestijd: